Mansfield

24 november 2025 - Mansfield, Australië

Hallo allemaal,

Vandaag een lekker dagje nietsdoen. Maar wel warm hoor. In de middag boven de 25 graden 😃. Dus dat was helemaal goed. Ik ben de regen ook allang weer vergeten. Het is nu zweten geblazen.

Ik ben eerst vanmorgen met Wilma vanaf de camping naar het centrum van Mansfield gefietst. Daar heb ik een goede lippenbalsem gekocht. Mijn lippen zijn helemaal gesprongen door het hete weer van gisteren. De keuze is reuze want ze weten wat hitte is. Op veel plekken heb je openbare kraantjes waar je je waterbottle kunt vullen. Trouwens ook openbare toiletten in de bush. Heb er nog niet op gezeten want ja, ik ben een beetje bang dat het er niet zo fris uitziet. Op alle campings waar ik aankom staan allemaal borden waarop te zien is hoe je moet handelen bij vuur. Geen kampvuurtje stoken. Dat is ten strengste verboden.

In het stadje raakten we in gesprek met een heel leuk mannetje (zonder tanden) die vertelde dat het stadje erg veranderd is sinds het een toeristische plekpleister is geworden. Het is het gebied dat heet "De Australische Alpen" en twee weken geleden lag er nog sneeuw op Mount Buller, de hoogste top daar. Vanwege het toerisme zijn de huizen er dan ook navenant gestegen. 1,5 miljoen dollar (rond 8 ton) is heel gewoon voor een huis met 3 slaapkamers. Dat mannetje waar we mee hebben gepraat had al een hele tijd in een auto geleefd omdat hij niet meer op een camping plek welkom was. Deze kampeerplaatsen worden voor veel geld nu aan de toeristen verhuurd. Lijkt een beetje op Nederland dus.

Voor vanavond hebben Wilma en ik een 3 tal verschillende salades gekocht dus die gaan we zo nuttigen.

Ik lees al jullie commentaar waar ik heel blij mee ben. Vooral ook het meeleven met de regendruppeltjes😅.

Groetjes allemaal en schaars ze of lekker spelen in de sneeuw!

Groetjes van Els

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Heleen:
    24 november 2025
    Eindelijk mooi weer. Nu dan weer die intense UV straling. Silip slop slap and wrap zeggen ze dan down under: smeren, smeren smeren en inpakken. Geniet lekker van het warme weer. Straks moet je weer terug naar de kou.
  2. Leny uit amersfoort:
    24 november 2025
    Smeren, zeg ik ook! Geniet wel van het mooie weer !
  3. Rita Tellerman:
    24 november 2025
    Where’s your Hilleberg tent?