Melbourne

10 november 2025 - Doncaster East, Australië

Dag allemaal,

Eindelijk ben ik in Australië !! Het was een enorme lange reis. Maar gelukkig ging alles heel voorspoedig. De treinreis, met de eerste intercity naar Schiphol, reed bijna zonder vertraging. Het inchecken ging ook al zonder wachttijden en alleen door de security moest ik hooguit 10 minuten wachten. Dus rustig een kopje koffie drinken. Bij de gate zag ik 2 mannen die vroegen of ik met Cycletours mee ging omdat ik een fietshelm droeg. Dat was erg fijn want ik voelde me gelijk niet meer alleen.

De eerste vlucht naar Singapore duurde ruim 12 uur en dat was een enorme zit! Maar de service was heel erg goed en de zitplaatsen waren prima. Het tweede deel van Singapore naar Melbourne was ietsjes minder want het was een ouder toestel. Gelukkig duurde die reis maar 6,5 uur. In Melbourne werden we met twee busjes opgehaald. Eén van de dames kwam met een andere vliegmaatschappij en arriveerde pas midden in de nacht. Aanstaande donderdag komt er nog een dame bij. Dan zijn we in totaal met 4 dames en 10 heren.

Maandagmorgen was het goed weer! Bijna geen zon maar wel een lekker temperatuurtje. We zijn met zijn allen met de bus naar Melbourne gegaan waar we eerst even van een heerlijk bakje koffie hebben genoten. Van daaruit zijn we naar de botanische tuinen gelopen. Die zijn erg mooi. Het was erg mooi en helemaal gratis. In Nederland zou je daarvoor moeten betalen maar hier is het gratis. Het hele park wordt onderhouden door vrijwilligers.

Na de botanische tuinen liepen we richting de bus maar ik was zo in gesprek geraakt met Peter dat we de rest van de groep niet meer zagen. Peter en ik zijn toen een beetje verdwaald en kwamen terecht in Chinatown. Uiteindelijk een paar werklui gevraagd naar de route en die hebben ons gewezen op de app van de busmaatschappij. Dat was een goede tip.

Morgen gaan we de fiets ophalen en een 1e rondje van 63 km fietsen. Ik heb Melbourne nu gezien en het is er zeker niet vlak!! Dus dat wordt klimmen geblazen.

Tot morgen en groetjes van El

1. Maggie:
    10 november 2025
    Hoi Els, leuk om te lezen!! Heel veel plezier en geniet van je mooie reis. Groetjes van Maggie
  2. Leny uit amersfoort:
    10 november 2025
    Botanische tuin zijn wij ook gweest, fijn dat alles zo goed gegaan is tot de volgende keer
  3. Wilma:
    10 november 2025
    Wat een mooie foto's en fijn dat alles goed is gegaan.Geniet er maar van Els.
  4. Heleen:
    10 november 2025
    Je hebt vast wel goede regenkleding bij je om morgen door te komen. Daarna wordt het weer beter zag ik.
  5. Paul:
    10 november 2025
    Hoi zus, ik lees dat je weer onderweg bent. Wij wensen je een fijne vakantie en veel fiets plezier bij onze tegenvoeters.
  6. Mascha:
    10 november 2025
    Hoi mam, fijn dat je avontuur kan beginnen en dat we weer kunnen meegenieten. Het ziet er al gezellig uit. En wat een mooie foto's weer.
  7. Betsy:
    Ha Els
    Fijn dat je goed bent aangekomen!
    En nu kan je haast niet wachten, tot je op de fiets zit, denk ik...
  8. Monique Van de luitgaarden:
    10 november 2025
    Hoi Els fijn om te lezen dat je veilig bent aangekomen. Ik ben trots om mijn fietsmaatje 👍😃💋 geniet van alles wat komen gaat. Liefs Monique
  9. Inge:
    Hoi Els,
    Heel veel fietsplezier gewenst.

En wat leuk dat je weer aan een reisverslag bent begonnen. Gezellig om te lezen. Dus als het kan graag een volgend verhaal.
  10. Barbera Doude van Troostwijk-Boskamp:
    11 november 2025
    Ik ga je volgen, Els! Dan krijgen wij ook alvast een sneak preview van Australië voor als wij volgend jaar oktober die kant op gaan 😀. Heel plezier! Groet, Barbera