Naroghid

20 november 2025 - Naroghid, Australië

Dag allemaal!

Ik heb weer een keertje bereik! Na Lorne kwamen in een soort onbewoond gedeelte van Australië. In elke geval was er geen wifi en je kon ook niet met 4G of 5G verbinden. Ik heb een e-sim kaart van airalo die is verbonden met het netwerk van Optus en dat werkt niet in het gebied waar ik zit. Nu zit ik weer iets meer in de bewoonde wereld.

Op de camping van maandag kom ik aan en na het douchen kon ik ineens niet meer goed op mijn linkerbeen staan. het deed erg zeer en een Australiër die mij zag strompelen heeft toen een fysiotherapeut gebeld. die zei dat het waarschijnlijk een overbelaste enkelband was. moest rustig aan doen (?) en mijn been omhoog leggen. Heb een paar pijnstillers ingenomen en na het eten in mijn slaapzak gekropen. De volgende morgen gaat het al weer veel beter en kan ik best redelijk lopen. Een klein tochtje staat er op het programma dus dat komt dan mooi uit. Heel rustig de heuveltjes opgeklauterd. Prima te doen. Onderweg ben ik met Paul en Peter naar "Wildlife Wonders" gegaan. Dat is een soort reservaat waar ze onderzoek doen naar allerlei diersoorten die daar leven. Die worden gevangen en krijgen een tracker (of zoiets dergelijks) waardoor ze gevolgd kunnen worden. Een erg mooi aangelegd stuk waar we emoe's, koala beertjes, kangoeroes etc zien.

Ik ben een beetje de tel van de dagen kwijt maar 1 dag heb ik lekker gewandeld. Dat is in Bimbi Park. Er loopt een wandelpad naar de Oceaan. Het is druilerig weer en niet erg warm. Maar het pad is erg mooi. In de nacht heeft iemand van ons een filmpje van een koala beertje gemaakt. Die maken erg veel herrie maar zijn zo schattig.

Gisteren hebben we een hele zware fietsdag gehad met meer dan 1000 hoogtemeters en alleen maar hele erge tegenwind. Tijdens de afdaling moet ik nog trappen. Je komt dan ook langs de 12 apostelen maar ik ben er langs gereden. Alleen maar heel veel Chinezen en Japanners. En ja, het zijn gewoon een paar rotsen in zee. Die zie je ook als je er langs fietst.

Vandaag een superlekker dagje achter de rug. We hebben de 12 apostelen trail gefietst en zijn nu vlakbij Trimboon. De laatste kilometers zijn pittig met een klimpercentage van boven de 8%. Op klein verzet en trappen maar. Nu zit ik op de camping in het zonnetje en moet zo de kok helpen met snijden.

Morgen wordt een apart dagje want we gaan een stukje met de trein. Ga het zien en beleven.

Hopelijk tot morgen en anders over een paar dagen weer als ik internet heb!!

Groetjes van Els

1. Maggie:
    20 november 2025
    Leuk om weer van jou te horen Els! Doe jij maar rustig aan 😜. Hopelijk krijg je niet veel last van die enkel. Tot gauw weer ☀️
  2. Heleen:
    20 november 2025
    Goed weer van je te horen. Je ziet wel heel bijzondere dingen. Wel heel pittig met al die hoogtemeters over dirt roads.
  3. Mascha:
    20 november 2025
    Die combinatie "rustig aan doen" en jij..... Je hebt gelukkig wel veel zelfkennis, met dat vraagtekentje. Ik schoot al in de lach.
    Heel veel plezier en hopelijk heb je niet te veel last van je been!
    Liefs Mascha
  4. Karin Ipenburg:
    20 november 2025
    We kunnen wel zeggen doe rustig aan. Maar dat staat niet in je woordenboek hihi. Geniet maar lekker. En leuk weer je verhaal te lezen. We fietsen een beetje mee in de verhalen. Liefs karin.🥰