Cattenom, Frankrijk

13 juni 2024 - Cattenom, Frankrijk

Hallo!

Wel zijn in Frankrijk! En het is er heerlijk warm. Vanmorgen op de camping in Trier heb ik keuzestress gehad. Wat moet ik in hemelsnaam aan? Uiteindelijk toch maar met 3 laagjes gestart en zonder beenwarmers. Het werd steeds warmer en warmer. Nu is het ruim 20 graden met volop zon. Superlekker fietsweer dus.

Vanuit Trier begonnen met fietsen langs de Moezel en aan het eind wers het de Saar. Een heel klein stukje Luxemburg en het laatste stukje in Frankrijk. En omdat je langs een rivier fietst hoef je ook niet te klimmen. Althans heel weinig. De rit vandaag was 77 km en maar 340 hoogtemeters. Een eitje dus.

Het groepje waarin ik fiets is heel leuk. Halverwege altijd een lange koffiestop. De meesten koffie met gebak. Halverwege reden we nog verkeerd maar zoals eerder gezegd, no problem! Mijn Garmin  berekent heel snel een alternatief en na enkele kilometers kom je vanzelf weer op de goede route.

Romaine is onze kok. Ze woont in Portugal en kan erg lekker koken. Gisteren begon met een groente venkel soepje. Daarna aubergine met miso en rijst. Als toetje een yoghurt met chocola. Vandaag ongetwijfeld weer iets lekkers.

Onze gids heet Paul en woont in Frankrijk. Hij is erg gestructureerd en stipt op tijd. Hij begon vanmorgen te vertellen dat zijn tasje uit de tent is gestolen. Dat was niet leuk. Al onze persoonlijke gegevens, waaronder naam en paspoortnummer hadden we moeten inleveren en dat  bewaarde hij in dat gestolen tasje.  Verder niet aan denken.

Morgen wordt een wat langere dag met 99 kilometers. Lijkt me heel goed te doen.

Ik ga nu een spelletje doen!

Groetjes van El

1. Mascha:
    13 juni 2024
    Allemaal leuke en mooie foto's, net of je er bij bent. En helemaal door je verhaal erbij.
    Dankjewel dat je ons allemaal mee neemt op je vakantie op deze manier.
    Dikke kus van mij